You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00
0 0

Optimaal 3D effect

3D beleving van de kleden.

De kleden van 3Dcarpets zijn mede geinspireerd door de street art 3D optische illusies die wereldwijd op pleinen,  straten en stoepen worden getekend. Vaak met pastelkrijt.  Veel tekeningen zijn qua afmeting heel groot en  hebben dus veel verandering in perspectief. Het perspectief van de tekening is maar vanaf 1 plek zichtbaar zoals hij is bedoeld. Veel andere kijkplekken rondom de tekening zullen een vervreemdend beeld weergeven.

Vanuit het juiste perspectief en van grotere afstand bekeken krijg je het gevoel dat er bv. een  ravijn voor je ligt.  Als je 1 oog sluit kunnen onze hersenen geen  diepte meer zien.  Nu wordt de 3D beleving  van de tekening nog groter.  Als je daarna door een mobiele telefoon of camera naar de tekening kijkt, dan zal je de tekening beleven als levensecht.  Ook op het computerscherm zal de foto van de 3D street art tekening overkomen als levensecht.

Voor de kleden van 3Dcarpets geldt hetzelfde

De kleden van 3Dcarpets worden standaard niet gemaakt  op de grootte van de 3D street art tekeningen.  Binnen een huiskamer of interieur ben je beperkt met de grootte van  het kleed en dus de van de grootte van de 3D Illusie.De meeste rechte kleden zijn H. 150 cm en B 100 cm. De ronde kleden Rond diameter 120 cm. Het perspectiefverandering binnen dit formaat is dus beperkt.  Bovendien is de afstand waarop je naar het kleed kijkt ook beperkt. 

Als je naar het kleed kijkt zullen je hersenen je nooit echt laten geloven dat er echt een gat in de vloer zit op de plek waar het kleed ligt.  Met 1 oog gesloten lijkt het echt en als je daarna naar het kleed kijkt via je mobiele telefoon of een camera, dan  is het 3D effect van het kleed opeens levensecht . 

Dus lang verhaal kort:  De 3D beleving van de kleden is groter via een camera of telefoon. Naast de 3D beleving heeft een 3Dcarpets kleed natuurlijk ook een 'normale'  decoratieve functie.  Een aantal kleden hebben wel de street art look. Dat wil zeggen, ze zijn met pastel getekend of ze zijn geverfd. 

Na ontvangst kleed via de post.

Het materiaal van het kleed heeft tijd nodig om plat te worden nadat deze lang in opgerolde vorm in de koker heeft gezeten.  Pas als het helemaal plat ligt is het 3D effect optimaal (vanuit de juiste hoek).